frame

Salutare!

Implicați-vă acum!
Conectați-vă acum prin:

Autentificare Înregistrare

Salutare!

Dacă aceasta este prima ta vizită, trebuie să te înregistrezi înainte de a putea posta.

TVA și taxe vamale în 2018, pentru comenzile făcute în China (NonUE)

editat April 21 în Comenzi din China

Pentru că sunt tot mai multe persoane care apelează la site-urile chinezești atunci când vine vorba de telefoane mobile, haine sau alte gadget-uri interesante, m-am gândit că ar prinde bine un articol, în care să explic care sunt taxele pe care va trebui să le plătești (dacă va trebui) în momentul în care pachetul ajunge în România. Dacă ești la prima comandă făcută în China, cu siguranță acum ești puțin confuz și încerci să găsești informații despre taxe vamele și TVA.

Ei bine, calcularea taxelor se face într-un mod destul de simplu, practic există 3 variante:

Cazul 1: comanda mai mică de 10 euro-nu vei mai plăti nimic; Cazul 2: comanda cu valoare între 10 și 150 euro-plătești TVA, adică 20% din valoarea acesteia; Cazul 3: comanda depășește suma de 150 euro-plătești TVA plus o taxă vamală (calculată de vameș la momentul respectiv, variază în funcție de produsul comandat).

În situația în care valoarea în vamă a mărfurilor este exprimată în altă monedă decât cea natională, cursul de schimb folosit la determinarea acestei valori este cursul de schimb stabilit și comunicat de Banca Natională a României în penultima zi de miercuri a lunii anterioare lunii în care se utilizează. Mai jos aveți câteva exemple privind modul de calcul al datoriei vamale, în cazul produselor comandate din afara spațiului UE.

Trebuie să știi că atunci când te prezinți la poștă pentru ridicarea pachetului trebuie să fii pregătit cu o copie după factură, plus cartea de identitate. În cele mai multe cazuri, factura constă într-un screenshot din contul magazinului. Nu te baza pe faptul că magazinul trece o valoare mai mică pe pachet sau îl trimite cu titlul de "Gift", dacă nu aduci o factură doveditoare, iar vameșul suspectează faptul că valoare produselor este subevaluta de către expeditor, valoarea reală va fi stabilită de către acesta în timpul procedurii de vămuire.

Pachetele care sosesc din afara Uniunii Europene (China, USA) ajung la poșta vamală, aceasta fiind alta decât poșta de care tu aparții. Lista completă cu subunitătile poștale cu asistentă vamală pentru fiecare oraș din România, precum și programul acestora, o găsiți aici. De asemenea, pachetele vor fi desfăcute în fața vameșului, iar taxele vor fi calculate incluzând și costul transportului.

Autentificați-vă sau înregistrați-vă pentru a comenta.

FromChinaWithLove

| make vanilla clean and light
@ 2016 Your Sitename, All rights reserved. Material Design is a design language developed by Google. Material Design makes more liberal use of grid-based layouts and responsive animations and transitions.
Powered by VanillaForums, Designed by ThemeSteam

Contact us

info@example.com
support@example.com
(800) 3032120

Get In Touch