4 motive pentru care încă merită să cumperi telefoane din China

Niciun comentariu

Primul telefon din China l-am cumpărat în urmă cu vreo 2 ani. Era un Xiaomi Redmi 4 și am fost foarte încântat să am un telefon cu display așa mare. L-am achiziționat lăsând la o parte Iphone 5, pentru îmi doream un ecran mare pe care să mă pot uita pe YouTube și să mă pot juca. Având în vedere că urma să fie prima experiență cu un telefon chinezesc, nu m-am riscat să-mi cumpăr un model foarte scump – deși la vremea aceea nu erau telefoane de 500-600 dolari cum sunt astăzi, iar „afacerea” s-a dovedit a fi una profitabilă. Bătrânul Redmi 4 încă funcționează, doar că acum se află la dispoziția mamei mele. Acum am OnePlus 6T, pe care evident că mi l-am cumpărat tot de la sursă, mai exact de pe site-ul celor de la GearBest.com.

Ușor ușor mi-am convins toată familia să-si cumpere Xiaomi și OnePlus, pentru că mi-am dat seama destul de repede de faptul că chinezii știu să facă telefoane bune cu prețuri decente. Clar nu aș mai da 4000-5000 lei în ziua de astăzi pe un telefon, indiferent de la ce brand ar fi acesta, pentru că există alternative întotdeauna mai accesibile, cum ar fi producătorii menționați deja mai sus: Xiaomi și OnePlus. De Huawei nu spun nimic, pentru că nu îmi plac telefoanele lor, deși au în general configurații și prețuri bune.

Dacă nu ai apucat încă să-ți comanzi un telefon din China, fie pentru că nu știi exact cum stă treaba, fie pentru că nu te-ai indurat să-ți schimbi vechiul device, poți remedia acest lucru, iar eu iți ofer și câteva motive pentru care încă merită să comanzi telefoane de pe site-urile magazinelor chinezești. Ce-i drept, au ajuns multe dintre companii să își facă loc și pe rafturile magazinelor din România, însă eu sunt de părere că nu vei face chiar o afacere bună dacă vei alege să le comanzi de la noi. Telefoane din China – da sau nu? Eu zic da, pentru că:

1. Sunt mai ieftine

Dacă vei urmări promoțiile magazinelor chinezești GearBest.com și BangGood.com, cu siguranță vei vedea că acestea au de foarte multe ori prețuri mai bune decât în România. De asemenea, dacă nu există o campanie de reducere în acea perioadă, cu siguranță vei găsi un cupon de reducere pentru telefonul dorit de tine, care va scădea prețul semnificativ. Cupoane de reducere pentru GearBest și BangGood poți găsi aici.

2. Le poți cumpăra printre primii

Chiar dacă modelele producătorilor renumiți ajung la un moment dat și în România, la magazinele chinezești le vei găsi la scurt timp după lansare. Prin urmare, dacă apare un telefon chinezesc nou și vrei să-l cumperi printre primii, cu siguranță îl vei găsi la GearBest și BangGood înainte ca acesta să fie disponibil la magazinele autohtone. Spre exemplu, în momentul de fată Xiaomi Mi9 îl poți cumpăra doar din China.

3. Nu platești taxe suplimentare

Lucrul acesta este valabil doar dacă alegi ca metodă de livrare Priority Line. Atât BangGood, cat și GearBest, dispun de această opțiune pentru o gama variată de produse disponibile pe site, inclusiv pentru telefoanele mobile. Nu costă mult, în general va trebui să achiți câțiva dolari în plus pentru costul transportului via Priority Line, însă merită investiția, deoarece telefonul cumpărat va ajunge directe la tine la ușă, prin curierat, fără a fi necesar să achiți alte taxe suplimentare, indiferent de valoarea produsului.

4. Au acum garanție în Europa

În cazul în care nu știai, magazinul chinezesc GearBest oferă 1 an de zile garanție, iar dacă în această perioadă ai ghinionul să ți se strice telefonul cumpărat, poți beneficia de reparația sa gratuită, fără a fi necesar să-l trimiți în China. Din 2018, GearBest are service în Spania, în Alicante mai exact, și acolo va trebui să trimiți telefonul pentru service, dar și pentru returnare, în cazul în care vrei s-o faci din diferite motive. Ideea este că poți cumpăra telefoane din China cu încredere, pentru că beneficiezi negreșit de garanție dacă vei avea nevoie.

Sper ca informațiile oferite în acest articol să îți fie de ajutor, iar dacă ai avut până acum rețineri în a cumpăra ceva din China, grijile să-ți fi fost spulberate! 🙂

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *